Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde is het planmatig verhelpen van algemene klachten en het bieden van periodieke gebitscontroles en gebitssaneringen met als doel: een duurzaam en fraai resultaat. Hieronder verstaan we: preventieve tandheelkunde, restauratieve tandheelkunde, pijnbehandeling, kroon- en brugwerk en het aanmeten en maken van protheses.

Door preventief periodieke gebitscontroles uit te voeren, zorgen wij er voor dat je gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Tijdens deze periodieke controle beoordelen we je gebit op de volgende punten:

  • Cariës (tandbederf/gaatjes)
  • Ontstekingen aan de tandwortel
  • Tandvleesproblemen
  • Tandsteen/ mondhygiëne
  • Esthetiek en functionaliteit van het gebit

Soms kan het zijn dat zich verborgen problemen voordoen in je gebit, waar je geen weet van hebt. Tijdens de halfjaarlijkse periodieke controle worden aanwezige problemen inzichtelijk gemaakt, zodat het niet resulteert in onnodige uitgebreide behandelingen.

Om tandvleesproblemen te voorkomen is optimale mondhygiëne noodzakelijk.

Mochten er diepliggende problemen ontstaan met betrekking tot het tandvlees en/of het onderliggende bot, dan kan het nodig zijn om een afspraak in te plannen bij onze mondhygiëniste voor nader onderzoek en een uitgebreide gebitsreiniging. Zo blijven we samen werken aan mooie, gezonde tanden!