Gebitsprothese

Uw tanden zijn uw eerste blikvanger, ze zijn belangrijk voor uw uiterlijk. Uw nieuwe kunstgebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken. Als verloren tanden of kiezen niet door een brug of implantaat vervangen worden, dan zijn er verschillende (gedeeltelijke) protheses mogelijk. Een gebitsprothese is uitneembaar.

De praktijk werkt nauw samen met vooraanstaande tandtechnische laboratoria. Een technisch goede prothese vereist inzicht en talent van de vakman. Wij zijn bevoorrecht dat de getalenteerde tandprotheticus Jean Schrama in het team zit en verwachten dat u meer dan tevreden zult zijn met zijn creatie.

Plaatprothese De plaatprothese is gemaakt van roze kunsthars waarin de kunsttanden vastzitten en rust op het slijmvlies van de mond. De plaatprothese is bedoeld voor tijdelijk gebruik, als noodvoorziening. Bijvoorbeeld na het trekken van één of meerdere tanden of kiezen. Langer dragen dan 4 maanden wordt afgeraden.

Frameprothese Een gedeeltelijke (partiële) prothese die aan de nog bestaande tanden of kiezen aansluit. De frameprothese is gemaakt van metaal waarop roze kunsthars zit. Afhankelijk van het ontwerp rust de frameprothese ook meer of minder op het slijmvlies.
Dit frame wordt gemaakt met het doel een definitieve oplossing te bieden voor ontbrekende tanden en/of kiezen.

Overkappingsprothese Een prothese die rust op implantaten of eigen wortels (pijlers) of ontlenen de houvast daaraan. Het onderscheidt zich vanwege deze houvast; eten en spreken gaat daardoor beter.

Kunstgebit Een volle prothese voor een kaak zonder tanden. In het begin zult u er beslist aan moeten wennen. Uw tandarts of tandprotheticus zal u in de lastige beginperiode goed begeleiden, zodat u zo snel mogelijk aan uw nieuwe tanden en kiezen zult wennen.

Klikgebit Een volle prothese voor een kaak zonder tanden. Een klikgebit kan al functioneren op 2 implantaten. Een klikgebit is ook mogelijk in de bovenkaak, maar dan met een minimum van 4 implantaten. Vaak is hier ook botopbouw nodig. Lees meer op de pagina over het klikgebit.