Implantologie

Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel. Het is eigenlijk een kunstwortel. Het biedt houvast voor een kroon, brug, overkappingsprothese of klikgebit en is daarom een goed alternatief voor verloren tanden of kiezen.

Het plaatsen van implantaten is een van de speerpunten van de praktijk. Tandarts dhr. Gwan Kho heeft jarenlange ervaring met implantologie en alles wat daar bij komt kijken. Hij werkt regelmatig op de donderdag in verschillende andere praktijken in het land om de hele dag implantologie in de betreffende praktijk te verzorgen. Ook tandarts mw. Loan Kho heeft zich toegelegd op het implanteren. Eén van de behandelkamers is speciaal hiervoor ingericht.
In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Wel moet de algemene mondhygiëne goed zijn en het tandvlees van de resterende tanden gezond. U mag ook geen zware roker zijn.

De praktijk biedt ook behandelingen voor botopbouw en botreconstructie wanneer er niet voldoende kaakbot aanwezig is. Er wordt altijd eerst onderzocht of u in aanmerking komt voor een implantaatbehandeling waarbij botopbouw níet nodig is. Een botscan gemaakt met behulp van de CBCT-scanner in de praktijk kan hierin nog meer inzicht geven.

Wilt u implantaten laten plaatsen en het maximale halen uit wat implantologie te bieden heeft, kiest u dan voor een vaste constructie. De meerwaarde is enorm. U zou het kunnen zien als het derde gebit: eerst het “melkgebit”, dan het “blijvend gebit” en ten slotte het “vast gebit op implantaten”.

Voorbeelden van toepassingen van implantologie in de betande kaak. [link] Voorbeelden van toepassingen van implantologie in de onbetande kaak. [link]

Wij werken volgens de “Modelregeling arts-patiënt”. Deze is hier te vinden. En deze ligt in de praktijk ter inzage.