Esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met het verfraaien van met name de 6 voortanden in de bovenkaak. En aansluitend ook wel eens de 6 voortanden in de onderkaak. Dit kan met behulp van composiet of keramiek. Ook mooi en gezond tandvlees hoort bij esthetiek. Zo creëer je een mooie lach.

Het maken van prachtige restauraties is een van de speerpunten van de praktijk. De tandartsen besteden veel aandacht aan een natuurlijke vorm en juiste kleur. De restauratie mag niet opvallen tussen de echte tanden en kiezen. Daarom gebruiken wij alleen technieken die er voor zorgen dat ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Wij bieden de volgende behandelingen:

Facing van porselein: Een schildje van porselein dat op de tand wordt aangebracht.

Facings van composiet: Een laagje vulmateriaal van composiet dat op de tand wordt aangebracht.

Bleken met veilige methode: Witter maken van tanden en kiezen, en weghalen van hinderlijke kleurverschillen. Dit kan ‘on-chair’ in de praktijk, maar ook thuis. In beide gevallen krijgt u goede voorlichting en begeleiding door een van de behandelaars.

Tandvlees correctie: Blootliggende tandhalzen kunnen weer bedekt worden met tandvlees. “Lange tanden” krijgen zo weer hun natuurlijke formaat.

Vervangen van amalgaam: De zilvergrijze vullingen worden door moderne, witte vullingen vervangen.

Meer informatie over kronen en bruggen, leest u hier.

Voor meer voorbeelden van prachtige resultaten verwijzen wij u naar de pagina met voor- en na-foto’s.

voor

Verfraaien van het gebit

Bovenkaak krijgt kronen en onderkaak verfraaid met composiet

na behandeling
gingiva begin
gingiva na transpalantaat

Het tandbeen is weer bedekt met tandvlees

Facing of kroon?

Het verschil tussen een facing en een kroon, is dat een facing alleen de buitenkant (voorkant) van de tand bedekt, waar een kroon een groter deel van de tand omvat. Voor een facing hoeft maar zeer minimaal te worden weggeslepen, terwijl er voor een kroon een groter deel van de tand wordt weggeslepen. Hierdoor heeft een kroon vaak wel meer houvast en blijft langer zitten.

Meer weten?

Op de website van het Ivoren Kruis kunt u meer informatie en advies vinden over esthetische tandheelkunde.