Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel. Het is eigenlijk een kunstwortel. Het biedt houvast voor een kroon, brug, overkappingsprothese of klikgebit en is daarom een goed alternatief voor verloren tanden of kiezen.

Het plaatsen van implantaten is een van de speerpunten van de praktijk. Tandarts dhr. Gwan Kho heeft jarenlange ervaring met implantologie en alles wat daar bij komt kijken. Hij werkt regelmatig op de donderdag in verschillende andere praktijken in het land om de hele dag implantologie in de betreffende praktijk te verzorgen. Eén van de behandelkamers is speciaal hiervoor ingericht.

In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Wel moet de algemene mondhygiëne goed zijn en het tandvlees van de resterende tanden gezond. Je mag ook geen zware roker zijn.

De praktijk biedt ook behandelingen voor botopbouw en botreconstructie wanneer er niet voldoende kaakbot aanwezig is. Er wordt altijd eerst onderzocht of je in aanmerking komt voor een implantaatbehandeling waarbij botopbouw níet nodig is. Een botscan gemaakt met behulp van de CBCT-scanner in de praktijk kan hierin nog meer inzicht geven.

Wil je implantaten laten plaatsen en het maximale halen uit wat implantologie te bieden heeft, kies dan voor een vaste constructie. De meerwaarde is enorm. Je zou het kunnen zien als het derde gebit: eerst het “melkgebit”, dan het “blijvend gebit” en ten slotte het “vast gebit op implantaten”.

digitale folder implantaten

klikprothese op 4 implant

Wij werken volgens de “Modelregeling arts-patiënt”. Deze is hier te vinden. En deze ligt in de praktijk ter inzage.

“Een implantaat is een goede vervanging voor verloren tanden of kiezen.”

enkele tand
implant

3-D opnamen

Met de CBCT-scanner (Cone Beam Computer Tomografie) behoren wij tot een van de weinige praktijken in Nederland die driedimensionaal in uw kaak of gebitselement kunnen kijken. We kunnen hierdoor betere diagnoses stellen en pijnklachten die voorheen niet gezien of begrepen werden, met een scan zichtbaar maken. Zo kunnen ook deze klachten behandeld worden.

Meer weten?

Op de website van het Ivoren Kruis staat meer informatie over implantologie.