Kindertandheelkunde en orthodontie

Kinderen verdienen een goede benadering door de tandarts. Het blijft toch altijd spannend om in de stoel te klimmen bij iemand die je niet goed kent.

Alle tandartsen in de praktijk hebben dagelijks kinderen in de stoel. Één van hen is tandarts mw. Svetlana Butina. Zij heeft een passie voor het werken met kinderen. Zij geeft advies hoe u het melkgebit van uw kind hoort te verzorgen en heeft een vriendelijke benadering voor de behandeling van gaatjes bij kinderen.

Wisselgebit

Een kind begint rond de leeftijd van 6 jaar vanzelf zijn melkgebit te wisselen voor het blijvend gebit. Je zou kunnen denken dat het daarom niet nodig is een melkgebit goed te verzorgen. Niets is minder waar. Een slechte verzorging kan gaatjes en tandvleesontsteking veroorzaken. Dit kan pijn doen, waardoor je kind slechter eet, zich niet lekker voelt of minder goed slaapt. Een slechte verzorging van het melkgebit kan ook het blijvend gebit beïnvloeden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als melktanden of -kiezen voortijdig verloren zijn gegaan. Dan is er vaak te weinig ruimte voor het blijvend gebit.

Eerste afspraak voor kinderen

Schrijf je kind vanaf 2,5 jaar in voor een eerste controle-afspraak. Je kind krijgt voldoende tijd om te wennen aan de omgeving en aan de mensen die er werken.

Wil je (kind) een beugel?

Belangrijk om te weten is dat wij geen verwijspraktijk zijn voor orthodontie. Alleen als je (kind) bij ons ingeschreven staat, kan je een eerste consult voor orthodontie krijgen bij tandarts voor orthodontie Svetlana Butina. Sinds 2014 voert zij orthodontie behandelingen uit, met name met de SWIP methode. Zij behandelt meestal kinderen, maar soms ook volwassenen tot 24 jaar. Tijdens het intake consult zullen uitgebreid de wensen worden besproken en verschillende foto’s en mondafdrukken worden genomen. Na bestudering stelt zij een behandelplan en begroting op. Dit duurt enkele weken. Na akkoord van kind en ouder kan begonnen worden met de beugel. Lees hieronder meer.